Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@09:08:03 GMT

فرودگرهای قمری برای تحویل محموله به ماه انتخاب شدند

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۳۶۳۸۰

فرودگرهای قمری برای تحویل محموله به ماه انتخاب شدند

روز گذشته ناسا فرودگرهای قمری ساخت شرکت‌های بزرگ حوزه هوا و فضا را انتخاب کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، به این ترتیب ناسا فرودگر "استارشیپ"(Starship) شرکت "اسپیس ایکس"(SpaceX)، فرودگر "بلو مون"(Blue Moon) شرکت "بلو اوریجین"(Blue Origin) و سه فرودگر تجاری دیگر را برای پیوستن به پروژه بازگشت انسان به ماه، "آرتمیس "(Artemis) انتخاب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیگر شرکت‌های تولید کننده تجهیزات هوافضا که به ناسا کمک خواهند کرد، شرکت‌های "سیرا نوادا کورپوریشن"(Sierra Nevada Corp) و "سرس رباتیک"(Ceres Robotics) و "سیستم‌های نانو ماهواره‌ای تیواک"(Tyvak Nano-Satellite Systems) خواهند بود تا به برنامه تجاری فرود محموله‌ روی ماه که متعلق به ناسا است، ملحق شوند.

این پنج شرکت هم‌اکنون می‌توانند برای تحویل محموله‌های رباتیک به سطح ماه برای ناسا به رقابت بپردازند و راه را برای بازگشت انسان به ماه تا سال ۲۰۲۴ میلادی، هموار کنند.

" جیم برایدنستاین" مدیر ناسا در بیانیه‌ای گفت: شرکت‌های هوا و فضای آمریکایی به حد و اندازه خود به برنامه آرتمیس می‌پیوندند.

وی افزود، گسترش تعداد شرکت‌هایی که واجد شرایط ارسال محموله به ماه هستند، باعث ایجاد نوآوری و کاهش هزینه‌های ناسا می‌شود.

"برایدنستاین" ادامه داد، ما فرصت‌هایی را برای تحویل طیف گسترده‌ای از محموله‌های علمی و فناوری به سطح ماه پیش‌بینی کرده‌ایم تا برای اکتشاف ماه و پیشبرد هدف خود یعنی اعزام انسان به مریخ بکار بگیریم.

پنج شرکت نامبرده به ۹ شرکت دیگری ملحق خواهند شد که پیش از این در نوامبر ۲۰۱۸ میلادی توسط ناسا انتخاب شده بودند.

به این ترتیب مجموع فرودگرهای قمری که توسط شرکت‌های خصوصی ساخته می‌شوند، به ۱۴ شرکت رسید.

تمامی این فرودگرها در اندازه‌های متفاوت خواهند بود و کاوشگرهای متعددی خواهند داشت.

کانسپت فرودگر شرکت "بلواوریجین" بر اساس وسیله نقلیه بدون سرنشین این شرکت تحت عنوان "بلو مون " است.

شرکت‌های " سیرا نوادا کورپوریشن" و "سرس رباتیک" هم در حال توسعه فرودگرهایی با اندازه متوسط هستند که می‌توانند در آینده به اندازه‌ای بزرگتر تبدیل شوند.

از تجهیزاتی که ناسا قصد دارد با استفاده از این فرودگرها به ماه بفرستد، می‌توان به نیروگاه‌ها، آزمایش‌های علمی و سایر زیرساخت‌های قمری اشاره کرد.

ناسا قصد دارد تا نوامبر ۲۰۲۸ میلادی، ۲.۶ میلیارد دلار در پروژه تجاری فرود محموله‌ روی ماه هزینه کند و این ۱۴ شرکت همراه هم می‌توانند در مناقصه‌های ناسا شرکت کنند.

مقامات ناسا گفته‌اند که تمام این شرکت‌ها نقاط قوت و ایده‌های منحصر به فرد خود را دارند.

پس از تحویل محموله روی ماه، ناسا قصد انجام پروژه "آرتمیس" را دارد که قرار است طی آن اولین زن و یک مرد تا سال ۲۰۲۴ میلادی روی ماه قدم بگذارند و تا سال ۲۰۲۸ میلادی حضور طولانی‌تر انسان روی ماه میسر شود.

احتمال دارد اولین فضانورد زن که به ماه و مریخ قدم می‌گذارد، از میان فضانوردان فعلی و فعال ناسا انتخاب شود.

ناسا هنوز اعلام نکرده که این فرد کیست ولی قرار است وی در سال ۲۰۲۴ میلادی روی ماه فرود آید.

چنین فعالیت‌هایی به ناسا کمک می‌کند که تخصص لازم برای قدم گذاشتن نخستین انسان روی کره مریخ را پیدا کند.

کاری که از اهداف طولانی‌مدت ناسا است و قرار است در دهه ۲۰۳۰ میلادی انجام شود.

کانسپت طراحی شده این فرودگرها به شکل ذیل است:

فرودگر "بلومون" شرکت "بلواوریجین"

فرودگر شرکت " سیرا نوادا کورپوریشن"

فرودگر "سرس رباتیک"

فرودگر "سیستم نانو ماهواره‌های تیواک"

فرودگر شرکت "اسپیس ایکس"

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ناسا پروژه آرتمیس بلو اوریجین اسپیس ایکس کره ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۶۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم

تسنیم نوشت: ماجرای واردات محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف ‌در قالب ۳ محموله به کشور حواشی زیادی را ایجاد کرده است. براساس اخبار منتشر شده؛ بیش از ۴۷ هزار تن روغن مایع مسموم و تاریخ گذشته در دولت ابراهیم رئیسی توزیع شده است

بیش از ۹۱ هزار تن روغن مایع در مرداد ۱۴۰۰ توسط «شرکت مادر تخصصی بازرگانی ایران» از دو کشور ترکیه و آرژانتین وارد ایران شد که بنا به گزارش‌های صریح سازمان غذا و دارو مسموم به سموم کشاورزی و آفت‌کش‌ها بودند.

این محموله از مرداد ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۲ در گمرک شهید رجایی نگهداری می‌شد و طی ۴ مرحله نمونه‌برداری و آزمایش آن در آزمایشگاه‌های مختلف «غیر قابل ترخیص» و «غیر قابل مصرف انسانی» شناخته شد.

علیرغم‌ گزارش‌های رسمی درباره‌ مسموم بودن این محموله در اردیبهشت ۱۴۰۲ ؛ یک کمیته فنی نتایج به‌دست آمده در نمونه‌گیری‌ها را «غیر قطعی» دانست و دستور به ترخیص ۴۷ هزار تن از این روغن‌ها را صادر کرد که اکنون وارد بازار ایران شده‌اند.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در این خصوص اعلام کرد: یک محموله ۴۴ هزار تنی روغن خوراکی غیرقابل مصرف به ارزش ۷۰ میلیون یورو ‌در قالب ۳ محموله وارد بندر شهید رجایی وارد شده است.

دو مورد از این محموله‌ها مربوط به یک شرکت ترکیه‌ای و یک محموله مربوط به یک شرکت آرژانتینی است که وارد کننده این روغن‌ها شرکت بازرگانی دولتی است.

برای مدیران مربوطه، پرونده کیفری تضیع اموال عمومی تشکیل شده ‌و این پرونده در بازپرسی دادسرای بندرعباس در حال پیگیری است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • فروش نقد و اقساط پژو پارس در 4 قسط و تحویل فوری ویژه اردیبهشت ماه 1403 + جزئیات
  • تایید واردات روغن‌های خوراکی آلوده ۷۰ میلیون یورویی ‌| محموله غیرقابل مصرف بود! +فیلم
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • برای حل مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد
  • شرایط جدید خرید نقدی و اقساطی پژوپارس اعلام شد ؛ جزئیات، قیمت و زمان تحویل
  • تحویل گواهینامه های بین المللی به ذوب آهن اصفهان
  • آکسیوس : آمریکا تحویل یک محموله مهمات به اسرائیل را به تعویق انداخت
  • آغاز فروش اقساطی 2 محصول کرمان موتور (+جدول فروش)
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم